Aflevering og afhentning af dit barn

Jeg tilstræber, at alle børn får en god og tryg start på dagen. Derfor forsøger jeg at der er en stille og rolig stemning fra morgenstunden

Ved aflevering har jeg altid tid, til at hjælpe med at sige farvel og til beskeder fra jer, der kan have indflydelse på  barnets dag i pasningsordningen.

 Hvis barnet i en periode har svært ved at blive afleveret kan det nogle gange hjælpe barnet at lave en aftale om, hvordan der bliver sagt farvel og anerkende, at det kan være svært - og dette uden at ynke barnet. Det er vigtigt ikke at forstærke barnets følelse, af at det er svært at blive afleveret og her spiller det rigtig meget ind, hvordan du som forælder virker. 


Hvis du har svært ved at aflevere dit barn, signalerer man ofte det med sit kropssprog, at nu er det svært - f.eks. fordi barnet har grædt og du nu næsten frygter det hver gang og derfor får signaleret "åh, nu bliver barnet ked af det igen" og derfor selv virker ked af det og utryg, ja så forstærker du dette hos dit barn. Det er derfor vigtigt, at du ikke gør et stort nummer ud af det og at du signalerer, at du er helt tryg ved situationen, så det kan barnet også være.

Det kan også spille ind hvornår du afleverer hvis dit barn har svært ved at blive afleveret  - altså hvad tid I møder ind i pasningsordningen. I mange institutioner starter dagen kl 9. Her er de fleste  børn mødt ind og legene er begyndt. Der er samling, hvor børnene sidder ved bordet  og taler sammen. Og hvis jeres barn f.eks. kommer lige omkring dette tidspunkt, så kan det nogle gange virke lidt stressende - hvilket kan gøre det sværere for barnet.

 

Mor og far er altid favoritterne, når man som lillebitte menneske står i vadestedet mellem forældre og pædagog. Det kan dit barn vise ved at klamre sig til dit ben eller lade tårerne trille. Hold om dit barn, og sæt ord på barnets følelser ‘det her er svært for dig.Nu kommer du over til Christina . Jeg skal på arbejde, jeg henter dig, når arbejdet er slut. Christina  passer på dig’. Du skal altid sige farvel til dit barn, så det ved, at du går. Ræk dit barn til mig. Har I en tradition med at vinke, gør I det. Bare du er indstillet på, at nu skal du gå.

 

Samling starter kl 9.00 derfor anbefaler jeg mødetid senest kl 9.00

 Hvis I har brug for en længere snak omkring jeres barns trivsel, så sig til, så finder vi et tidspunkt, hvor jeg har tid til uforstyrret at snakke med jer. 

 Jeg har ikke mulighed for længere  samtaler ved aflevering og afhentning, her er jeg ofte i gang med aktiviteter sammen med børnene eller med hverdagens rutiner som morgenmad, samling og formiddagsmad. Hvis jeg står og taler for længe og går fra det vi er i gang med, uden forudgående aftale, så mangles jeg hos børnene. Derfor er det ikke fordi, jeg ikke vil tale med jer i hente og bringe situationer , det er af hensyn til de børn, jeg er sammen med. Men giv lyd, så laver vi en aftale om en samtale. I kan som forældre også skrive eller ringe til mig hvis I har informationer, eller spørgsmål der ikke egner sig til at blive videreformidlet ved aflevering hen over hovedet på børnene og blandt andre forældre og børn. 

 Når I henter jeres barn om eftermiddagen, tilstræber jeg, at jeg har tid til en kort besked om jeres barns hverdag. Det bliver midt i det, vi er i gang med og oftest vil jeg støtte barnet i selv at fortælle om dagens oplevelser.

 I som forældre kan også komme til ”at fylde” og forstyrre gruppens rutiner/ro. Jeg oplever ind imellem at børn kan blive ked af det/utrygge, når der kommer andre forældre og henter/afleverer. De kommer i tanke om mor/far og vil måske begynde at græde og det kan  ”smitte” og sætte gang i en lille græde koncert. 

Derfor mener jeg det er bedst med korte hente bringe situationer men i er som sagt altid velkommen til at ringe ligesom jeg altid sender et billede hvis jeres barn har været ked af det når barnet er blevet afleveret 

Obs dette gælder ikke børn under indkøring 

Del siden